U kunt één apparaat gebruiken om twee ruimtes te koelen

Tot dusver zijn we uitgegaan van de situatie waarin één OptiClimate de volledige controle heeft over de condities in één enkele ruimte maar er is ook twee kamer opstelling (dual-room) mogelijk waarbij twee ruimtes tegelijkertijd worden gekoeld. Met behulp van een optionele 3-weg klep en een extra temperatuursensor, kunt u instructies geven aan de OptiClimate om gelijktijdig de temperatuur te verlagen in 2 aparte  ruimtes (alleen koelen is mogelijk in deze dual-room modus). Nu hoeft u niet meer te investeren in twee grote ventilatoren met controllers daar dit normaal nodig is voor een dergelijke opstelling.

U hoeft geen zorgen meer te hebben over de veiligheid van uw ruimte en apparatuur

De watergekoelde OptiClimate is van alle markten thuis als het gaat om de bescherming van uw Monumentale pand en andere gebouwen tegen brand en lekkages.

Om de dreiging van een water overstroming in het systeem op te vangen is de OptiClimate daarnaast voorzien van een ingebouwde waterlekkage veiligheidsschakelaar. Mocht er water vanuit de leidingen op de vloer van de OptiClimate komen dan zal de sensor de wateraanvoer afsluiten (dit kan bijvoorbeeld gebeuren in het geval van een leidingbreuk, gebroken verbinding of een verstopt riool.

brandveiligheid

Met betrekking tot de brandveiligheid zijn ten eerste de elektrische componenten en aansluitingen ondergebracht in een robuuste, brandwerende stalen behuizing. Ten tweede gebruikt het systeem keramische verwarmingselementen – het meest betrouwbare type elektrische verwarming verkrijgbaar. Ten derde kan de ingebouwde temperatuur veiligheidsschakelaar de lichten uitschakelen als de temperatuur tot boven de ingestelde limiet oploopt (dit kan bijvoorbeeld gebeuren in het geval van  een verstopte watervoorziening).

Filter

Het filter in de OptiClimate helpt u verder om schimmels te verminderen.

U kunt het apparaat de gehele dag en nacht draaien zonder enige ongeregeldheid

De OptiClimate is door gebruik van water als koelmedium buitengewoon stil. Door de effectieve geluidsisolatie in het apparaat