Hoe werkt de Airco en hoe dient het apparaat geïnstalleerd te worden?

Afhankelijk van de omstandigheden in uw ruimte en de gewenste temperatuur, zal de Airco ofwel lucht afkoelen met water of lucht verwarmen door gebruik van keramische kachels. Er is een ingang die u aansluit op uw koud watervoorziening voor koeling van de lucht en een uitgang voor de afvoer van het opgewarmde water naar bijvoorbeeld een opslagtank (Dit ‘afval’ product kan voor centrale verwarmingen gebruikt worden!).

Zoals reeds vermeld, ontvochtigd de Airco de lucht tijdens het koelproces. Het vocht dat aan de lucht word onttrokken gaat naar de condens afvoer, die moet worden aangesloten op een afvoerpijp, of luchtbevochtiger. Het RO (Reverse Osmosis – omgekeerde osmose) water (volledig gezuiverd, bevat geen sporenelementen) is geschikt voor gebruik direct vanuit de Airco, maar u heeft wellicht een condensatie opvoerpomp nodig om het water naar zijn bestemming te leiden.

Plaatsing

De Airco dient geplaatst te worden op een verhoogd oppervlak (aanbevolen) of opgehangen aan het plafond. U moet de Airco zo monteren dat de zijkant van de condens afvoer tenminste 1 cm lager dan de andere kant zit om ervoor te zorgen dat het condens water goed stroomt.

Voor het meest efficiënte gebruik van lucht en een eenvoudige inspectie van de interne componenten is een afstand van 15cm-30cm tussen de muur van de ruimte en de achterkant van het apparaat nodig. Verder is vereist een afstand van minstens 10 cm tussen het plafond van de ruimte en de bovenkant van het apparaat, dit om geluiden door contact met het plafond te vermijden.

Een andere handigheid is dat de Airco kan worden aangepast om zo rekening te houden met de vorm van de ruimte. De standaard opzet is breed toepasbaar maar mocht er sprake zijn van een smalle ruimte dan is het mogelijk om de luchtuitlaat te positioneren aan de korte zijde van het apparaat.

Belangrijk!: .

Doet u dit niet kan dan kan dit leiden tot ongewenste minerale afzettingen die op de reflectoren en in andere delen van het apparaat worden achtergelaten. Dit is een ernstig probleem waarbij de garantie vervalt, let hier dus goed op.

Leidingen

Met betrekking tot de leidingen is het aan te raden om alles zo groot mogelijk (dat wil zeggen niet van het  250mm formaat afwijken) en zo kort mogelijk te houden. Vergeet niet dat lange  leidingen en bochten de efficiëntie van de luchtstroom zullen verminderen.

Voer de leidingen naar beneden door het midden van de lichten en prik er kleine gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen, waardoor alle hoeken van de kamer voordeel halen uit de koeling.

Vervolgens hoeft u alleen maar een aantal (elektriciteits) kabels in de Airco aan te sluiten (dit wordt grondig uitgelegd in de handleiding) voordat het apparaat op uw water respectievelijk elektriciteit net kan worden aangesloten.

U heeft de volgende onderdelen nodig hebt om de Airco operationeel te krijgen:

– 16mm leidingen: vereist voor het transport van het koude water van de bron naar de ingang, en voor het transport van het warme water van de uitgang naar de afvoer of opslagtank. 15mm leidingwerk aansluitingen zijn standaard .  In de montage set zitten koppelingen om de unit aan te sluiten met 16mm thyleen leidingen. De unit kan ook aangesloten worden met 15mm leidingen (koper etc.) maar dan dient u zelf de verloopstukken aan te schaffen. Er moet bij gebruik van koperen leiding rekening gehouden worden met trillingen van de machine,  Wij raden dus het gebruik aan 16mm thyleen leidingen.